Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nin (TKYD) Etik ve İtibar Derneği (TEİD) işbirliğinde düzenlediği “Anadolu Seminerleri”nin 40.’cısı Borsa İstanbul, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Dünya Gazetesi, International Finance Corporation (IFC) ve İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin destekleri ile Mersin’de düzenledi.
Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nin StratejiCo. işbirliğiyle hazırladığı “Mersin Kurumsal Yönetim Algı Araştırması” Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen panelde katılımcılarla paylaşıldı.“Yarın Kimler Ayakta Kalacak?“ başlıklı panelde kurumsal yönetim, sürdürülebilirlik ve etik uygulamaları hazırlanan araştırma raporu çerçevesinde tartışıldı.
Panel öncesinde Mersinli medya mensupları ile öğle yemeği ve özel sektör katılımcıları etik uygulamalar konusunda özel bir oturum düzenlendi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut “Ekonomide merkez insandır. Biz Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak ahlaklı bir ekonomi istiyoruz. Bu anlamda Birleşmiş Milletler’in en önemli projesi olan Global Compact’ı imzalayan birkaç Odadan biriyiz. Global Compact, yolsuzlukla çocuk işçi çalıştırmaya kadar birçok konuda ilkeleri olan bir ekonomi öngörüyor. MTSO olarak Mersin firmalarının da bu anlaşmaya imza koymasını sağlıyoruz. Bu anlamda son zamanlarda Mersin adının ekonomik anlamda olumsuz imaj yaratan olaylarla anılması bu çabalarımızla uyuşmamaktadır. Mersin, bu anlamda ulusal ve küresel etkinliğini artırarak hak ettiği imaja kavuşacaktır. Yani Mersin önce insan diyor, önce iş ahlakı diyor.” dedi.
Panel: “Yarın Kimler Ayakta Kalacak?”
Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği Genel Sekreteri Güray Karacar’ın yöneticiliğini üstlendiği panele; Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, Borsa İstanbul Özel Pazar Müdürü Doç. Dr. Recep Bildik, Etik ve İtibar Derneği (TEİD) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öncer ve TKYD Üyesi ve İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Yatırımcı İlişkileri Müdürü Ozan Altan panelist olarak katıldı.
Kurumsal yönetim algı araştırması projesi çerçevesinde bugüne kadar farklı illerde yapılan çalışmalar arasında Mersin ilini farklı kılan en önemli özellik, bu ildeki şirketlerin kurumsal yönetim farkındalık seviyesinde oldu. Görüşülen şirketlerin yöneticilerinin, uzun yıllar önce kurulmuş ve aile büyüklerinden devraldıkları mirası geleceğe taşıyabilmek için kurumsal yönetimden faydalanabileceklerini fark etmiş durumda oldukları tespit edildi. Mersin’de ailelerde kuşak geçişlerinin yoğun olarak yaşanıyor olması kurumsal yönetim konusundaki gelişmeleri tetikleyen bir unsur olarak göze çarpıyor.
Mersin Kurumsal Yönetim Algı Araştırması Raporuna buradan ulaşabilirsiniz.
Anadolu Seminerleri Mersin Programına buradan ulaşabilirsiniz.