Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği

Yönetim Kurulu Yedek Üyesi

Borusan Holding Kamu Politikaları ve Kurumsal İlişkiler Direktörü

Borusan Holding Kamu Politikaları ve Kurumsal İlişkiler Direktörü olarak görev yapmakta olan Eray AKDAĞ, 2019 yılında kurduğu Borusan Holding Ankara Ofisi’ni yönetmekle birlikte Borusan Grup Şirketlerinin (Borusan Boru, Borçelik, Borusan Lojistik ve Borusan Limanı, Borusan CAT, BMW, Mini, Jaguar ve Land Rover markalarını Türkiye’de temsil eden Borusan Otomotiv Grubu, Supsan, Borusan Araç İhale, Borusan EnBW Enerji başta olmak üzere) kamu angajman politikalarına katkı sağlayarak yön vermektedir. Bu kapsamda TOBB, DEİK, TAİK, Amerikan Ticaret Odası ABD-Türkiye İş Konseyi, TÜSİAD, YASED, Amerikan Şirketler Derneği AmCham ABFT, Alman – Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK Türkiye) gibi önde gelen iş dünyası temsil örgütlerinde de aktif olarak sorumluluk üstlenmektedir.

Daha önce on yılı aşkın süre TÜSİAD’ın Ankara Daimi Temsilcisi olarak görev yapan AKDAĞ, yaklaşık 16 yıl süreyle görev aldığı bu kurumda Türkiye Büyük Millet Meclisi başta olmak üzere çok sayıda resmi ve diplomatik kurum ile önde gelen ulusal ve uluslararası şirketler arasında köprü görevi görmüştür. Ayrıca 2012-2016 yılları arasında Ankara Üniversitesi ve TOBB ETÜ’de yüksek lisans dersleri de veren AKDAĞ, California Berkeley School of Law, The George Washington University, ODTÜ, TEDÜ ve Bilkent üniversiteleri dahil çeşitli yüksek lisans ve doktora programlarında da misafir eğitmen olarak ders vermiştir.

A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi ve T.E.D. Ankara Koleji mezunu olan AKDAĞ, yükseköğrenimine yine bu üniversitede “Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri” ile “Avrupa Birliği ve Uluslararası Ekonomik İlişkiler” alanlarında devam etmiştir. Ardından Cornell Üniversitesi yöneticiliğe dair uzaktan öğretim programları dahil çeşitli profesyonel gelişim sertifika programlarını tamamlamıştır.

İngilizce ve Türkçe dillerinde çeşitli yayınları bulunan AKDAĞ ayrıca sınırlı düzeyde Japonca ve Almanca bilgisine sahiptir. Resmi Uluslararası Liderlik Programları kapsamında 2004 yılında Japonya ve 2010 yılında Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlıklarınca bu ülkelerdeki programlarda ağırlanmış, 2015 yılında ise Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Avrupa Takımı’na seçilmiştir. World Economic Forum’un Global Shapers girişimi, Türkiye Teknoloji Vakfı (TTGV) ve TEDxTunalı bağlamında çeşitli gönüllü çalışmaları yürüten AKDAĞ topluma kişisel katkıların önemine inanmaktadır.